nieuwjaarsgroet

Wat wens jij dit jaar?

Wat doe jij dit jaar om je zakelijke relaties een gelukkig nieuwjaar te wensen? Traditioneel of pak je de kans om je te onderscheiden? In dit blog nemen we je mee naar het ontstaan van deze traditie, maar geven we ook tips om op te vallen. Een wens brengen is een prachtige manier van communiceren, grijp dit welgemeend en origineel aan.

 

Leuk te weten

De traditie voor het sturen van een nieuwjaarsgroet is twee eeuwen geleden bij kinderen begonnen. Rond 1800 was het gebruikelijk dat kinderen een wenskrans of wensbrief schreven aan hun ouders. Daarin bedankten ze hun vader en moeder en beloofden ze zich in het nieuwe jaar beter te gaan gedragen. Agossie. De gedrukte kerstkaart zoals wij die nu kennen stamt uit het midden van de 19de eeuw. De Engelse zakenman, Sir Henry Cole, was helemaal klaar met het urenlang brieven schrijven aan familie, vrienden en zakenrelaties. Hij liet met behulp van lithografie duizend kaarten op stevig karton drukken die vervolgens met de hand werden ingekleurd.

Pak het moment

Met de hand inkleuren, de drukkers van toen moesten eens weten hoe het nu gaat. Alles in een splitsecond. Sowieso gaat alles sneller en toch presteren we het om er iedere decembermaand een race tegen de klok van te maken. Die haastklus zorgt er meestal voor dat het weer een standaardkaartje wordt. Op zich niets mis mee, een wens is een wens. Je kan natuurlijk wachten tot de laatste week voor kerst, maar denk er eens aan om je boodschap begin december te brengen. Verras je relaties met iets leuks voor Sinterklaas, of stuur een originele nieuwjaarsgroet aan het begin van het jaar.

Een wens brengen is een prachtige manier van communiceren

Digiwel of niet

De afgelopen jaren heeft de digitale groet zijn intrede gemaakt. Lekker handig en vrijwel kosteloos. Wil je echt opvallen dan schieten we toch weer terug in de tijd. Kies voor een ontwerp op maat, mooi kwaliteitspapier en een opvallende envelop. Wedden dat er bij de ontvanger een glimlach verschijnt?

Ter inspiratie

Er is meer! Om je op andere manieren te onderscheiden hebben we een aantal ideeën voor je:

  • Kalender met een persoonlijke noot door belangrijke dat te arceren
  • Kerstpakket in een gepersonaliseerde verpakking
  • (Water) fles met een eigenwijs etiket
  • Sprankelende uitnodiging voor je eindejaarsborrel
  • Jaaroverzicht met hoogtepunten van jouw bedrijf
  • Filmpje met kerstwens
  • Bedrijfsfoto van het team

Ontwerploket kerstgroetWe hebben veel meer ideeën en delen die graag met je. Ook als je iets blijvends wil geven zoals een relatiegeschenk of bijvoorbeeld iets voor in de kerstboom. Verzinnen verveelt ons nooit, dus bel, mail of schrijf 😉zodat we lekker bijtijds mooie dingen voor je kunnen maken. Geen stress in die drukke periode en toch iets origineels. Happy new ideas!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *