Tip voor ouders

De vraag die op LinkedIn voorbij kwam van van PCBO Rotterdam Zuid , kon ik niet aan me voorbij laten gaan. De Stichting PCBO is het schoolbestuur voor 30 basisscholen in Rotterdam Zuid. Daaronder zijn twee scholen voor Speciaal Basisonderwijs en twee scholen voor Speciaal Onderwijs voor zeer moeilijk lerende kinderen.

Jacqueline Blaak zocht een oplossing om praktische tips voor ouders om te zetten in pictogrammen, simpele tekst en of andere talen. Dit is voor mij dé uitdaging waar ik graag mee aan de slag ga. En voor mij belangrijk om hieraan bij te kunnen dragen zodat mensen met een leesbeperking toch tips en handvaten krijgen om hun kinderen te helpen met thuis onderwijs in deze rumoerige tijd door het Corona virus.

Als moeder van een jong gezin van 3, moet ik nog mijn weg vinden in het onderwijssysteem. De oudste is 4,5 en is dus een half jaar op weg in de kleuterklas. Veel ervaring heb ik dan ook niet met het basisonderwijs. Maar ook vanwege de privacywet, is het lastig om kennis uit te wisselen met ouders uit zijn klas. Het coronavirurs zorgt voor veel vraagtekens rondom het onderwijs, maar nood breekt wet.

Daarnaast vind ik het zelf ook heel lastig om de juiste informatie te vinden. Het lukt me ook niet om alle belangrijke informatie tot me te nemen. Er is een ware explosie ontstaan aan berichten. De email wordt overspoelt met lange brieven omtrent het virus. Scholen doen hun best om zo goed mogelijk te informeren. Diverse nieuwsbrieven en lesmateriaal wordt aangeboden. Daar waar we natuurlijk erg blij mee zijn.
Een goed, duidelijk en overzichtelijk infographic is zo belangrijk dat ook  anderstalige, laaggeletterde en ouders/verzorgers met een leesbeperking hier gebruik van kunnen maken.

Thuisscholing is zo makkelijk nog niet. Daar komen veel (werkende) ouders nu achter. Al met al moet het wel lukken. Daarom is het zo belangrijk dat er een goed en kort overzicht wordt gemaakt met tips. Zo kan je op een overzichtelijke manier laten zien wat belangrijke punten in het onderwijs zijn. Door daar wat meer invulling aan te geven kan je zelf per dag bekijken waar jou kind behoefte aan heeft.

Zo blijft het geven van thuisonderwijs nuttig en leuk. Want plezier voor ouder en kind staat natuurlijk voorop.

Mooi & waardevol Tips voor ouders

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *