Stop met Zenden.

De visual expert zorgt ervoor dat je informatie begrepen en gelezen zal worden.

Ons brein is erg gevoelig voor kleine veranderingen in een boodschap. Dit geldt niet alleen voor het taalgebruik, maar ook voor de gekozen vorm zoals het lettertype en de lettergrootte.
Veel informatieverwerking gebeurt op onbewust niveau in de hersenen, dit heeft grote invloed op ons handelen. Ons brein denkt onbewust ‘als het moeilijk te lezen is, is het ook moeilijk uit te voeren’.

Duidelijk communiceren betekent dat we rekening houden met alle lezers. Zodat iedereen de boodschap begrijpt. Met andere woorden ontwerpen voor inclusie. Dit doen we met een optelsom van onderdelen die elkaar versterken. Heldere teksten met een duidelijke structuur, aantrekkelijke vormgeving met goed kleurgebruik en toepasselijk beeldmateriaal als foto’s, illustraties en iconen.

Het loket is de kennis en advieskant van het Ontwerploket. Door trainingen en workshops te geven, maken we bedrijven bewust van het communicatie probleem. Vaak ontstaan er intern veel fouten, omdat juist daar weinig aandacht wordt besteed met informatie-overdracht.

Een visual expert van Het Ontwerploket helpt je jouw boodschap direct duidelijk te maken. Van Jong tot oud, voor mensen die minder goed zijn in taal tot beelddenkers. Voor alle soorten mensen.

Voor ècht iedereen!